neděle 6. února 2011

Metropol se o víkendu proměnil v domácnost pro stovku fanoušků kina, všem díky!


Krátce před svým znovuotevřením, které proběhne v pátek od 19 hodin se sál posledního jednosálového biografu v Olomouci proměnil v domácnost plnou huňatých županů, psů, dětí, knih a všeho dalšího, co evokuje domáckou pohodu. Natáčel se zde spot, který by měl symbolicky reprezentovat nové motto kina: kino Metropol – Vaše domácí kino.


Spotu, který tematizoval pojetí kina jako domova, se nakonec v sobotních dopoledních hodinách vedle hlavního hrdiny ztvárněného Aloisem Peškem z Divadla Tramtárie účastnila stovka příznivců kina Metropol. „Nejvíce přišlo mladých lidí, přirozeně už jen proto, že v sobotu dopoledne obvykle nemají dejme tomu rodinné a jiné povinnosti. Na druhou stranu děti, kočárky, ale páry ve starším věku zahlédnete ve vznikajícím spotu nepochybně taky. Návštěvníci nás překvapili v pozitivním slova smyslu. Přinesli spoustu domácích věcí jako květiny, knihy, časopisy, noviny, pletení, župany, pyžama a tak dále. Natáčení mohlo vzhledem pestrým kostýmům publika působit absurdně, ale skutečnost, že se nám podařilo společně s Markem Partyšem relativně na poslední chvilku dostat do kina chladného únorového rána v 9 hodin asi stovku lidí, beru jako skvělou zprávu o tom, že Metropol není lidem rozhodně lhostejný,“ popisuje PR manažerka kina Michaela Hečková.


„Práce s lidmi byla samozřejmě ulehčená tím, že jsme po nich nežádali žádné speciální herecké výkony. Šlo spíš o to, aby hráli sebe samotné, tedy návštěvníky kina. Řekl bych, že jim to šlo výborně, takže je nebylo třeba nějak zásadně korigovat. Musím ocenit jejich spolupráci i to, že si přivstali a dali tak najevo, že se o Metropol reálně zajímají. Za to jim myslím patří velký dík,“ konstatuje režisér spotu Marek Partyš. „Chvíli jsme trnuli, aby přišlo dost lidí, nakonec jich ale dorazilo celkem hodně a hlavně, příjemně mě překvapilo, jak to vzali zodpovědně a skutečně si vzali domácí oblečení, ale třeba i domácí rekvizity. Celkově mám z natáčení rozhodně dobrý pocit, ani jsem nečekal, že vše proběhne tak hladce a bez problémů,“ dodává Partyš.


Plný provoz kina začíná už za pár dní. Vedle slavnostního zahájení v pátek je pro diváky připravena řada speciálních cyklů jako Metrocool pro mladého diváka, Focus Evropa zaměřená pouze na evropský film, setkávání se samotnými tvůrci dokumentů nebo novinka předávání filmových cen Oscar v Metropolu, která se koná v neděli 27. února.

Od pondělí 7. února je také možno si plně rezervovat vstupenky na jednotlivá únorová představení kina Metropol. Rezervace pak může proběhnout třemi možnými způsoby – návštěvník si může lístek zakoupit přímo v předprodeji v kině, objednat si jej na e-mailové adrese info@kinometropol.cz nebo na telefonním čísle 585 222 466. „On-line rezervační systém je zatím v přípravě, a tak se divákům snažíme usnadnit cestu ke vstupenkám alespoň tímto způsobem,“ dodává ředitelka Irena Chmelová.

Žádné komentáře:

Okomentovat