neděle 23. ledna 2011

Petr Vlček: Chceme nabídnout návštěvníkům kina něco víc, než na co byli doteď zvyklí


Druhý rozhovor na blogu směřuje logicky k tomu základnímu, co bude v kině Metropol nové po rekonstrukci.    Pátek 11. února, kdy se kino po měsíčním zimním spánku znovuotevírá se budete moci prve kouknout na novou kavárnu a tak bylo na čase se na pár věcí zeptat její tvůrčí duše, Petra Vlčka. 

Proč podle tebe kino Metropol potřebuje kavárnu?

V prvé řadě chceme nabídnout návštěvníkům kina něco víc, než na co byli doposud zvyklí. Kavárny najdete taky ve všech větších kinech po republice, takže v tomto ohledu to není rarita. Bude určena hlavně návštěvníkům kina, aby se mohli osvěžit před či po představení, ale bude nabízet i sortiment „sebou“. V případě přenosů z Metropolitní opery bude suplovat „divadelní bar“. Rovněž bychom chtěli přilákat hosty „la passante“, rodiny s dětmi či studenty. Doufám, že si vydělá na svůj provoz a případný zisk se vrátí zpět do rozpočtu kina, čímž by mohl omezit jeho ztrátovost.

Jaká bude kavárna, v čem bude výjimečná?

Kavárna bude hlavně kina, a v tom spatřuji její výjimečnost. Jinak nerad předvídám, takže uvidíme, jaký bude výsledek.

Bude mít nějakou speciální nabídku, speciální kávu, jídlo, drink a tak dále?

Dobrou kavárnu dělá dobrá káva, takže se budeme snažit nabídnout výbornou kávu za přijatelnou cenu. V nabídce ale najdete rovněž kvalitní jihomoravské víno, bio nápoje či „filmové“ míchané nápoje.

V kavárně bude wifi zdarma, že?

Samozřejmě!

Budou v kavárně čerstvé noviny atd.?

Měly by.

Jaká bude otevírací doba kavárny?

Ve všední dny počítáme s celodenním provozem od desíti dopoledne do půlnoci. O víkendech a svátcích dle programu kina. Budeme totiž zajišťovat rovněž předprodej vstupenek, takže proto.

Kdo bude v kavárně pracovat?

Bohužel si pro začátek nemůžeme dovolit stálé zaměstnance, takže ze začátku počítáme v obsluze hlavně s brigádníky, kteří budou pracovat na dohody o provedení práce. Krom toho budeme mít provozního, což je nezbytné.

Co jsi dělal v téhle oblasti dříve? Bude pro tebe něco nového při práci na provozu téhle kavárny?

Vystudoval jsem hotelovou školu a pracoval několik let jako číšník i jako provozní hotelových provozů neboli F&B manager. Teprve poté jsem se dal na vysokoškolské studium, kde právě dokončuji studium oboru filmová věda – polská filologie. Provoz kinokavárny je tedy ideální průsečíkem mých dosavadních zkušeností. Stejně dobře vím, že každý provoz je specifický, takže fungování kavárny kina Metropol mi zcela jistě přinese mnoho cenných zkušeností. Výhodou do začátku ale každopádně je, že se mohu hodně opřít o ty dosavadní.

2 komentáře:

  1. Měl bych dotaz. Bude kavárna nekuřácká?
    Děkuji.

    Ing. Petr Vaněček

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně tak, kavárna bude nekuřácká.

    OdpovědětVymazat